Modernizace stravovacího systému od září 2019
Od září 2019 čekají na naše strávníky některé novinky. Souvisejí s modernizací elektronického stravovacího systému naší školní jídelny. Týkají se zejména zavádění moderních bezkontaktních identifikačních čipů, které postupně nahradí dosud využívané karty. Strávníci mající funkční karty je mohou samozřejmě i nadále používat. Výhodou karty je nízká pořizovací cena 35,- Kč. Při posuzování ostatních vlastností však již bezkonkurenčně vede bezkontaktní čip.
Výhody bezkontaktního identifikačního čipu:
- čip je chráněn plastovým pouzdrem odolným proti mechanickému poškození i vlhku
- pro identifikaci stačí čip přiblížit ke čtecímu zařízení
- čip lze připevnit ke klíčům nebo na šňůrku na krk
- čip je možné používat po celou dobu školní docházky
Cena nového čipu je 115,- Kč. Tuto částku zaplatí strávník v hotovosti jako zálohu za používání čipu. Při ukončení stravování a vrácení nepoškozeného čipu bude záloha vrácena. Pokud strávník čip výjimečně zapomene, nahlásí toto pracovnici dohledu ve školní jídelně, kde dostane náhradní stravenku. Při ztrátě čipu nebo jeho poškození je strávník povinen zakoupit si nový čip.
V současné době mají strávníci možnost vybrat si mezi kartou nebo čipem. V každodenním provozu však vidíme, jak má řada strávníků identifikační kartu poškozenou (zlomenou, rozlepenou …) a musejí si pak kupovat novou. Často se také stává, že při výdeji obědů se strávníkovi nepovede správně vsunout kartu do čtečky a systém zahlásí: “Chyba čtení, opakujte pokus.” To se s čipem nestane, takže výdej obědů na talíře je plynulý. Proto věříme, že žáci i další zákazníci brzy ocení kladné vlastnosti čipů.
Počítač v jídelně s dotykovým monitorem
Další novinkou je pořízení dotykového monitoru pro objednávkový počítač umístěný v jídelně, na kterém si strávníci mohou přihlašovat a odhlašovat obědy a zjišťovat stav na svém stravovacím účtu. Přehledný moderní vzhled a jednoduché ovládání jistě strávníky zaujme.
Chceme spokojené strávníky
Všechny kroky, kterými postupně modernizujeme nejen stravovací systém, ale i kuchyňské zařízení nebo používané technologické postupy při přípravě jídel, mají jediný cíl – a tím jsou spokojení strávníci. Přejeme si, ať se jim u nás líbí a ať jim u nás chutná.