Informace k provozu od 7.12.2020

Stravování cizích strávníků

Od pondělí 7.12. obnovíme výdej obědů v prostorách školní jídelny. Výdej bude probíhat od 11:10 do 11:40 hodin tak, aby strávníci nebyli po uplynutí této doby přítomni v jídelně (z důvodu následné dezinfekce stolů, židlí aj.).

Strávníci, kteří

– obědvají v jídelně, si sami nenabírají saláty, ovoce, nenalévají si nápoje. Vše zajistí zaměstnanci ŠJ,

– odebírají oběd do vlastních nádob, rozloží vlastní nádobí na tác, kuchařka naplní nádoby, strávník si tác odnese na vyhrazené místo, uzavře nádoby, tác odevzdá do okénka určeného na použité nádobí.

Žádáme strávníky, aby do jídelny vstupovali jen se zakrytými ústy a nosem, dodržovali rozestupy 2 m, dbali na důkladné mytí popř. dezinfekci rukou před odebráním stravy a řídili se dalšími pokyny zaměstnanců ŠJ.

 

Stravování žáků a zaměstnanců škol

Všem žákům, kteří se vzdělávají prezenčně ve škole, byly podle rozvrhu přihlášeny obědy, které jim budou připraveny ke konzumaci přímo v prostorách jídelny. Žáci, kteří se vzdělávají distančně, mají i nadále nárok na dotovaný oběd, mohou si ho přihlásit jednotlivě a bude jim připraven do jednorázového obalu k výdeji v době od 11:10 do 12:00 hodin na rampě.

Zaměstnanci škol si mohou obědy nadále přihlašovat individuálně.

Oběd pro žáky 1. den nepřítomnosti ve škole (náhlé onemocnění) se bude vydávat:

– do vlastních nádob v době výdeje cizím strávníkům (od 11:10 do 11:40 hod nebo po ukončení výdeje pro žáky od 13.50 hod). Strávník rozloží vlastní nádobí na tác, kuchařka naplní nádoby, strávník si tác odnese na vyhrazené místo, uzavře nádoby, tác odevzdá do okénka určeného na použité nádobí,

– do jednorázových obalů za příplatek 10,- Kč.

Zaměstanci škol si mohou obědy nadále přihlašovat individuálně.

Pro rodiče a další cizí osoby platí zákaz vstupu do prostor školní jídelny v době výdeje obědů pro žáky.

 

Tyto pokyny se mohou měnit v závislosti na aktuálních provozních podmínkách a podle aktuálních doporučení KHS, MZd a MŠMT.